Ouderdoms­pensioen

Geld voor later noemen we ‘ouderdomspensioen’. De pensioenleeftijd bij BPF Schoonmaak is 67 jaar. De AOW-leeftijd is nu nog eerder dan 67. Daarom kunt u ook op uw AOW-leeftijd pensioen krijgen.

Wilt u eerder met pensioen? In één keer stoppen of in stappen? Of eerst een hoger en dan een lager pensioen? Bekijk welke keuzes u hebt.
U kunt vanaf 60 jaar al met pensioen. U bouwt dan wel minder op voor uw pensioenpotje. U krijgt dan elke maand minder geld. De rest van uw leven.
U kunt minder gaan werken voordat u 67 jaar bent, en gedeeltelijk met pensioen. Dit kan vanaf 60 jaar. U krijgt dan nog steeds een deel salaris. Maar u krijgt ook al een deel van uw pensioen. Ook dan bouwt u dus minder op voor uw pensioen.
Tijdelijk een hoger of een lager pensioen. Bijvoorbeeld om uw hypotheek af te lossen.
  • Bent u geboren in de jaren 1948 tot en met 1955?
  • Was u op 31 december 2006 en 1 januari 2007 als werknemer werkzaam in de schoonmaak?
  • En hebt u vanaf 2007 tot uw pensioen altijd als werknemer in de schoonmaak gewerkt?

U krijgt dan misschien extra pensioen. We noemen dit het ‘voorwaardelijk pensioen’. U krijgt dit omdat u minder pensioen hebt opgebouwd dan van de Belastingdienst mocht.

Tip

Op uw Uniform Pensioenoverzicht ziet u of u voorwaardelijk pensioen hebt opgebouwd.

Let op!

Gaat u met pensioen? Zorg dan dat uw arbeidscontract loopt tot uw pensioneringsdatum. Stopt u eerder dan uw pensioneringsdatum met werken? Dan krijgt u het voorwaardelijk pensioen niet. Ook niet als er wel pensioenpremie wordt doorbetaald.

Wilt u meer informatie?

Alle regels leest u na in het pensioenreglement.