Betaalspecificatie en jaaropgave

Eind januari krijgt u uw betaalspecificatie. Hierop staat hoeveel pensioen u in 2024 van ons krijgt. Kreeg u vorig jaar ook pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak? Dan krijgt u ook een jaaropgave. Hierop staat hoeveel pensioen u in 2023 van ons kreeg. 

U krijgt ook een nieuwe betaalspecificatie als uw pensioenbedrag verandert. 

U vindt uw betaalspecificatie en jaaropgave in MijnPensioenschoonmaak. Inloggen doet u veilig en snel met DigiD.

 

Op de betaalspecificatie ziet u hoeveel pensioen u elke maand van ons ontvangt. En hoeveel er wordt ingehouden. U krijgt de betaalspecificatie:

 

  • elk jaar in januari;
  • als er iets verandert;
  • bij de 1e uitbetaling van uw pensioen.

Op uw jaaropgave ziet u hoeveel pensioen u vorig jaar heeft gekregen van Pensioenfonds Schoonmaak. En hoeveel er ingehouden is aan loonheffing en voor de bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). 

De bedragen ‘loonheffing’ en ‘bijdrage Zvw’ heeft u nodig voor uw belastingaangifte. Belastingaangifte kunt u doen vanaf 1 maart 2024.

Loonheffing en loonheffingskorting

Loonheffing is de belasting die u betaalt over uw inkomen. Over inkomen zoals salaris en pensioen betaalt u loonheffing.

Loonheffingskorting is de korting die u krijgt op de loonheffing. Hierdoor houdt u meer pensioen of loon over. U mag loonheffingskorting maar 1 keer gebruiken. 

Heeft u loonheffingskorting op meerdere inkomens? Dan moet u misschien aan het einde van het jaar geld terugbetalen aan de Belastingdienst. Lees meer over loonheffing.

Bijdrage Zvw

In Nederland betaalt u zelf premie voor uw zorgverzekering. Ook betaalt u een bedrag voor de zorgverzekering via uw pensioen of loon. Dit bedrag is afhankelijk van hoeveel loon of pensioen u krijgt. En noemen we bijdrage Zvw.

Heeft u de jaaropgave niet gekregen vóór 31 maart 2024?

Of heeft u de jaaropgave nodig na een overlijden van een partner? Stuur ons dan een e-mail of brief. U kunt ook bellen met onze Helpdesk op 020 583 51 00.

Heeft u gekozen voor digitale post? Dan staan uw betaalspecificatie en jaaropgave in MijnPensioenschoonmaak. Zo heeft u al uw informatie over uw pensioen netjes bij elkaar. En raakt u het niet meer kwijt.

Krijgt u uw post nog niet digitaal? Meld u dan hier aan voor digitale post

  • Wij verhogen de (opgebouwde) pensioenen met 3 procent. 
  • De pensioenpremie blijft in 2024 hetzelfde als in 2023: 21,4 procent.
  • Het opbouwpercentage stijgt van 1,121 procent naar 1,388 procent. Het partnerpensioen dat nog niet is ingegaan, gaat mee omhoog.

Lees hier meer over deze pensioenverhoging.

Elke maand krijgt u pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak. U krijgt ook elke maand geld van de overheid. Dit is uw AOW-uitkering. Bekijk hier wanneer wij in 2024 uw pensioen uitbetalen.

Heeft u minder geld per maand dan het bestaansminimum? Dan krijgt u misschien toeslagen van UWV of de Belastingdienst. Lees meer over bestaansminimum.

De gemeente kan u vragen om een betaalspecificatie. Deze mag niet ouder zijn dan 1 maand. Eigenlijk mag de gemeente dit niet aan u vragen. De gemeente moet uw betaalspecificatie aannemen wanneer u deze geeft samen met bankafschrift. Dit bankafschrift moet wel nieuw zijn.