Chatten op Facebook: de resultaten na zes maanden

Sinds april 2017 kunnen uw werknemers met hun vragen over pensioen terecht op de Facebook-pagina van BPF Schoonmaak. In de afgelopen maanden hebben we gemiddeld 31 gesprekken per maand gehad.

Wie chatten er op Facebook? En waarover?

Van de vragenstellers in de afgelopen maanden is 72,9% vrouw.  De meeste chatters zijn tussen de 35 en 45 jaar. Vragen variëren van “Kan ik mijn pensioen afkopen?” tot “Wat is de ingangsdatum van mijn pensioen en AOW?” en “Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?”.

Hoe wordt de chat gewaardeerd?

Met de chatmogelijkheid hopen wij dat het voor uw werknemers makkelijker is om ons te benaderen. De reacties op de chatmogelijkheid zijn over het algemeen positief. Zo sluiten de chatters de gesprekken af met ‘Heel erg bedankt (…) Onwijs bedankt voor de service.’, ‘Top idee. Dit scheelt een hoop telefoonverkeer.’ en ‘Dank u wel. Dat moet lukken. Ga dat vanmiddag op mijn computer proberen. Hartelijk bedankt voor uw vlugge reactie!’.

Hebben uw werknemers ook vragen?

Hebben uw werknemers vragen over hun pensioen? En lukt het u niet om zelf antwoord te geven op hun vraag? Verwijs uw werknemers dan naar de chat op Facebook. Uiteraard kunnen ze ook contact per mail of telefoon opnemen.

15-11-2017