Met pensioen gaan

De pensioenleeftijd bij Pensioenfonds Schoonmaak is 67 jaar. De AOW-leeftijd is nu nog eerder dan 67 jaar. U kunt meestal ook op AOW-leeftijd of eerder met pensioen gaan.

Wilt u eerder met pensioen? Dan is het belangrijk dat u voldoende geld heeft om van te leven. Check daarom goed of u genoeg pensioen heeft. Pensioen kan ook iets betekenen voor uw toeslagen. Lees meer hierover op de pagina 'Bestaansminimum.'

6 maanden voordat u 67 jaar wordt krijgt u een brief van ons. In deze brief staat hoe u uw pensioen aanvraagt. 

Kunt u al op AOW-leeftijd met pensioen? Dan kunt u hiervoor kiezen bij uw aanvraag. U kunt uw AOW-leeftijd zelf berekenen

Krijgt u uw post digitaal? Dan krijgt u een e-mailalert wanneer de brief klaar staat in MijnPensioenschoonmaak.

Krijgt u uw post niet digitaal? Maar wilt u dit wel? Geef dan uw e-mailadres door (via MijnPensioenschoonmaak. Inloggen doet u veilig met DigiD).

U kunt bij Pensioenfons Schoonmaak vanaf 60 jaar met pensioen. Eerder met pensioen gaan betekent dat wij uw pensioen over een langere tijd moeten uitbetalen. Uw pensioen wordt daardoor lager.

Iedereen die belasting betaalt heeft recht op 'loonheffingskorting'. Loofheffing is een korting op de belasting. Hierdoor hoeft u minder belasting te betalen over uw inkomen. U mag de loonheffingskorting maar op 1 inkomen gebruiken. En maar 1 keer per jaar aanpassen. 

Krijgt u bijvoorbeeld AOW én pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak? Dan kiest u of u de korting laat toepassen op de AOW of op het pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak. Welke keuze voor u het beste is?  Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeur. Lees hier meer over loonheffingskorting.

Wilt u weten wat voor u het handigst is? Ga dan naar de website van de Belastingdienst

Is uw opgebouwde pensioen minder dan € 592,51 bruto per jaar? Dan zijn er andere regels voor uw pensioen.

Tip! U kunt zelf zien hoeveel pensioen u heeft opgebouwd. Bel ons voor vragen op 020 583 51 00. Wij helpen u graag.

Gaat u meer dan 10 jaar vóór uw AOW-leeftijd met pensioen? Dan zijn er regels hoeveel u mag bijverdienen. Vraag de Belastingdienst hoeveel u mag bijverdienen.

Gaat op uw AOW-leeftijd met pensioen? Dan hoeft u uw bijverdiensten niet door te geven aan Pensioenfonds Schoonmaak. Als u bijverdient naast uw pensioen, betaalt u wel meer belasting.

Woont u in het buitenland en gaat met pensioen? Let dan op een paar belangrijke dingen. Lees meer over met pensioen gaan in het buitenland.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!