Uniform Pensioenoverzicht

Elk jaar ontvangt u het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op het UPO staat hoeveel geld u bij ons hebt opgebouwd. En hoeveel geld u kunt verwachten als u met pensioen gaat.

Als u komt te overlijden, krijgt uw partner misschien geld van ons. Het pensioen voor uw partner, staat ook op het UPO. Bewaar uw UPO goed. Om in aanmerking te komen voor bepaalde pensioensoorten moet u wel in de schoonmaakbranche blijven werken voor hetzelfde aantal uren.

Let op!

Uw partner krijgt alleen geld als u op het moment van overlijden nog pensioen opbouwt bij ons. Of als u bij het einde van de deelneming ervoor heeft gekozen om pensioen om te ruilen voor partnerpensioen. Bouwde u voor 2003 al pensioen bij ons op? Dan kan uw partner wel geld krijgen als u op het moment van overlijden geen pensioen meer opbouwt bij ons.
U krijgt het UPO ieder jaar van ons. U krijgt deze meestal voor 1 juli. Maar altijd vóór 1 oktober.
Op uw UPO staan de bedragen die u per jaar krijgt. Daarvan is nog geen belasting afgetrokken. Behalve pensioen, krijgt u ook geld van de overheid. Dat noemen we AOW. Als u met pensioen gaat krijgt u dus pensioen + AOW - belasting.
Dan bouwt u misschien ook op bij een ander pensioenfonds. Van dat pensioenfonds krijgt u ook een UPO. Wij raden u aan alle UPO’s bij elkaar te bewaren. Zo hebt u een overzicht van het totale pensioen. Wilt u weten hoeveel geld u per maand krijgt als u met pensioen gaat? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze site moet u inloggen met uw DigiD. Dit is een wachtwoord dat u van de overheid krijgt. U kunt een DigiD aanvragen via www.digid.nl.