d2a3c185e37ba351fc3c54f2ddc822e6

Verhuizen

Man en vrouw bij verhuiswagen

Is uw nieuwe adres in Nederland? Dan hoeft u dit niet zelf aan ons door te geven. De gemeente geeft het aan ons door.

Tip!

Krijgt u pensioen van ons en verandert uw bankrekeningnummer ook? Deze wijziging krijgen wij niet automatisch. U moet dan uw nieuwe bankrekening aan ons doorgeven.

Als u naar het buitenland verhuist dan moet u uw nieuwe adres aan ons doorgeven. Dit doet u in MijnPensioenschoonmaak. Dit hoeft u niet te doen als u bij de gemeente uw nieuwe adres heeft doorgegeven bij een RNI-loket  voor Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Wij krijgen uw nieuwe adres dan automatisch van de RNI.

Gaat u verhuizen vanuit het buitenland naar Nederland? U schrijft u dan in bij de gemeente in Nederland waar u gaat wonen. Wij krijgen automatisch uw nieuwe adres. U hoeft niets aan ons door te geven.

Verhuist u in het buitenland? Geef dan uw adreswijziging aan ons door via MijnPensioenschoonmaak. U hoeft dit niet te doen als u bij de gemeente uw nieuwe adres heeft doorgegeven bij een RNI-loket voor Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Wij krijgen uw nieuwe adres dan automatisch van de RNI.

Bent u Europees staatsburger maar heeft u geen DigiD? Log dan in met eIDAS.
De deelnemende landen zijn: België, Duitsland, Italië, Luxemburg, Slowakije, Estland, Kroatië, Portugal, Spanje, Letland en Litouwen.
Staat uw land er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Woont u in het buitenland? En krijgt u pensioen van ons? Dan sturen we u elk jaar een formulier 'bewijs van in leven zijn'. U vult dit formulier in en stuurt het aan ons op. Ook moet er een stempel en handtekening van een ‘bevoegde autoriteit’ op.  De bevoegde autoriteit is een instantie of persoon die het levensbewijs mag ondertekenen. Bijvoorbeeld een notaris of ambtenaar van de gemeente.

Let op!

Het is belangrijk dat u elk jaar dit formulier aan ons terugstuurt. Anders kunnen wij uw pensioen niet uitbetalen.

U betaalt belasting in het land waar u woont en in Nederland. Met een aantal landen heeft Nederland afspraken gemaakt over belasting. Deze afspraken staan in de belastingverdragen

Woont u in een land met een belastingverdrag?
Download bij de Belastingdienst het formulier 'Aanvraag Vrijstelling van loonheffing’. En vul het formulier in. Zo zorgt u ervoor dat u loonbelasting betaalt in 1 land. En niet in beide landen.

Op pagina 5 van het formulier vult u het loonheffingsnummer van Pensioenfonds Schoonmaak in. 
Het loonheffingsnummer van Pensioenfonds Schoonmaak is: 002883235L02

Overzicht verdragslanden

U vindt meer informatie op de site van de Belastingdienst