d2a3c185e37ba351fc3c54f2ddc822e6

Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Elk jaar krijgt u het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op het UPO staat hoeveel pensioen u bij ons heeft opgebouwd. En hoeveel geld u kunt verwachten als u met pensioen gaat. Op het UPO staan dus al uw pensioengegevens.

Komt u te overlijden? Dan krijgt uw partner misschien geld van ons. Het pensioen voor uw partner staat ook op het UPO. Bewaar uw UPO goed.

Let op!

Uw partner krijgt alleen geld als u op het moment van overlijden nog pensioen opbouwt bij ons. Of als u bij het einde van de deelneming ervoor heeft gekozen om pensioen om te ruilen voor partnerpensioen. Bouwde u voor 2003 al pensioen bij ons op? Dan kan uw partner wel geld krijgen als u op het moment van overlijden geen pensioen meer opbouwt bij ons.

U krijgt het UPO ieder jaar van ons. U krijgt deze meestal voor 1 juli. Maar altijd vóór 1 oktober.

Op uw UPO staan de bedragen die u per jaar krijgt. Daarvan is nog geen belasting afgetrokken. Behalve pensioen, krijgt u ook geld van de overheid. Dat noemen we AOW. Als u met pensioen gaat krijgt u dus pensioen + AOW - belasting.

Dan bouwt u misschien ook op bij een ander pensioenfonds. Van dat pensioenfonds krijgt u ook een UPO. Wij raden u aan alle UPO’s bij elkaar te bewaren. Zo heeft u een overzicht van het totale pensioen. Wilt u weten hoeveel geld u per maand krijgt als u met pensioen gaat? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op deze site moet u inloggen met uw DigiD. Dit is een wachtwoord dat u van de overheid krijgt. U kunt een DigiD aanvragen via www.digid.nl.