Betaaltermijn voor pensioenpremies tijdelijk verlengd tot 1 juli 2020

Als werkgever heeft u ongetwijfeld te maken met de gevolgen van het coronavirus. U heeft misschien minder opdrachten of zieke werknemers. Wij begrijpen dat het in deze tijd lastig kan zijn uw facturen op tijd te betalen. Wij komen u tegemoet.

De betaaltermijn voor facturen is met 30 dagen verlengd

Dit geldt voor de facturen met een factuurdatum tussen 1 april en tot en met 30 juni. De betaaltermijn voor deze facturen is tijdelijk 44 dagen. U hoeft hiervoor geen verzoek bij ons in te dienen.

Tijdelijk geen betaalrente

Om u nog meer te helpen rekenen wij geen betaalrente voor de facturen die u in de periode 1 april tot en met 30 juni 2020 betaalt.

Betaalt u via automatische incasso?

Ook facturen met automatische incasso incasseren wij vanaf 1 april 30 dagen later dan gewoonlijk. Voor eerdere, oude facturen schrijven wij het bedrag af binnen de gebruikelijke incassotermijn.

Uitstel van premiebetaling voor eerdere facturen?

Voor eerdere of oude facturen geldt de gebruikelijk betalingstermijn van 14 dagen. Betaalt u een factuur van voor 1 april 2020 niet op tijd? Dan ontvangt u zoals u gewend bent een betalingsherinnering. U krijgt wel 30 dagen extra de tijd om te betalen. Dat betekent ook 30 dagen extra voordat wij een incassobureau inschakelen.

Aanleveren loon- en premiegegevens

Wij vragen u loon- en premiegegevens aan te blijven leveren. Het is belangrijk dat de premies van uw werknemers bij ons bekend zijn. Wij berekenen wel aanleverrente als u te laat pensioenaangifte doet.

Lukt het niet om uw factuur op tijd te betalen?

Als u de facturen niet binnen 30 dagen kunt betalen, is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een betalingsregeling aan te vragen. U kunt hiervoor per mail met ons contact opnemen. Wij kijken dan samen met u naar een oplossing. Vermeld hierbij ook uw aansluit- of debiteurnummer. De mail kunt u sturen naar premies@pensioenschoonmaak.nl.

Tijdelijk RAS-premie niet betalen

U hoeft 3 maanden geen RAS-premie te betalen. Deze premie staat 3 maanden op 0%. U hoeft dit niet aan te vragen. De 0%-regeling geldt voor de aanleverperiodes 5 tot en met 7. De aanleverperiodes voor zowel de maandelijkse als 4-wekelijkse aanlevering vindt u via pensioenschoonmaak.nl > werkgevers > pensioenaangifte doen.

Lees in het nieuwsbericht ‘RAS-premie 3 maanden op o% ’ alle informatie.d.

Heeft u nog vragen?

Wegens maatregelen in verband met het coronavirus is onze telefonische helpdesk gesloten. Wel kunt u ons mailen. Wij kunnen u snel en goed helpen als u in uw e-mail uw aansluit- of debiteurnummer vermeldt.

Wij staan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur voor u klaar. De mail kunt u sturen naar premies@pensioenschoonmaak.nl.