Als je ergens onderdeel van bent, moet je ook verantwoordelijkheid nemen

Maak kennis met Semih Eski. Het nieuwe bestuurslid van Pensioen Schoonmaak. Hij is 31 jaar. Geboren in Amsterdam en woont met zijn gezin in Utrecht. Hij gelooft sterk in werken waar je voor staat. Semih’s overtuiging komt niet uit het niets. Al tijdens zijn mbo-opleiding was hij actief als voorzitter van de studentenraad. Ben je ergens onderdeel van? Dan moet je meehelpen. Dat kan door taken op je te nemen, vindt Semih…

Het is allesbehalve saai, pensioen

Semih wil graag een positief verschil maken in het leven van anderen. Dat is wat hem drijft. En daarvoor moet je wel met mensen in gesprek gaan, zegt hij. Hij vindt het proces minstens net zo belangrijk als het resultaat. Bij verschillen in meningen is het goed alle ideeën samen te brengen. Het vinden van het midden, helpt bij het maken van goede besluiten. ‘(…) dat lukt vaak door met elkaar in gesprek te gaan’.

2 keer luisteren en 1 keer praten

Het is belangrijk goed te luisteren naar de mensen om je heen. Als je alleen staat is er geen midden, zegt Semih. ‘2 oren en 1 mond. Dat betekent voor mij 2 keer luisteren en 1 keer praten’. ‘Het is belangrijk te onthouden voor wie je het doet. Ook wat de gevolgen van besluiten zijn in de praktijk’. Hij zorgt altijd dat hij het onderwerp goed begrijpt. ‘Niet alleen de verre toekomst, maar ook vandaag is belangrijk’. ‘Wat houdt mensen bezig? Wat verwachten ze van hun pensioen?’. 

Duidelijk en helder communiceren

Weten wat deelnemers vinden, helpt goede besluiten nemen. Het is belangrijk rekening te houden met de wensen van mensen. ‘Ze moeten weten dat het pensioenfonds er voor ze is’. ‘Pensioen mag geen luxe worden. Het moet er voor iedereen zijn.’ Semih heeft veel kennis en ervaring die hij meeneemt over pensioenen. Daarin stelt hij altijd de mensen centraal. ‘Duidelijk en helder communiceren…’, zegt Semih.

Iets is pas schoon als je jezelf erin terugziet

Thuis houdt Semih zich ook bezig met schoonmaken. Sterker nog, hij vindt het leuk. ‘Je ziet namelijk meteen resultaat.’ En daar bleven zijn woorden niet bij. ‘Een schone omgeving is belangrijk voor je gezondheid. Je kwaliteit van leven. En ook om goed te kunnen werken. Als je schoonmaakt ga je ook netter om met je omgeving. Iets is pas schoon als je jezelf erin terugziet’.