Nieuwe vertaal app: brieven vertalen naar uw taal

Straks kunt u dit bericht en andere pensioenpost zelf vertalen
8 november 2023

Pensioenfonds Schoonmaak heeft meer dan 400.000 deelnemers. Met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Er zijn veel mensen die geen Nederlands spreken of lezen. Misschien spreekt u zelf ook geen Nederlands, en vertaalt iemand dit bericht voor u. Straks kunt u dit bericht en andere pensioenpost zelf vertalen met de nieuwe vertaal app. 

Begrijpen wat er in een brief staat

“We willen dat iedereen onze brieven en website goed begrijpt”, zegt Tarik Uçar van Pensioenfonds Schoonmaak. “Pensioen begrijpen is soms best lastig. Zeker als u niet de taal kan lezen. Daarom maken wij het graag gemakkelijk voor u”. 

Met de vertaal app kunt u de tekst vertalen naar uw taal. De tekst makkelijker laten maken. Of de tekst laten voorlezen.

Minister Carola Schouten kwam langs bij Pensioenfonds Schoonmaak

Minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen was maandag op bezoek bij Pensioenfonds Schoonmaak in Amsterdam. Zij was onder de indruk van deze nieuwe app. 

Tijdens dit bezoek bekeek zij de nieuwe, slimme vertaal app. “Goede communicatie is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Pensioenfonds Schoonmaak laat dat zien bij deze nieuwe vertaal app.”.

We houden u op de hoogte

De vertaal app is nog niet klaar. Als deze wel klaar is, laten wij dit weten via de website. Wilt u het eerder weten? Log in op MijnPensioenschoonmaak en schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.