Pensioenfonds Schoonmaak stapt in 2026 over op het vernieuwde pensioenstelsel

Man met kalender
12 oktober 2023

De voorbereidingen liggen op schema. Pensioenfonds Schoonmaak gaat op 1 januari 2026 over op het vernieuwde pensioenstelsel. Dat wil niet zeggen dat alles vanaf die datum anders is. Net als nu blijft u samen met uw werkgever sparen voor uw pensioen. En u krijgt nog altijd levenslang pensioen. 

Maar er zijn wel aanpassingen nodig. We maken andere keuzes als het om werken gaat. We blijven minder lang bij 1 werkgever. Kiezen er soms voor om een tijdje minder uren te werken of beginnen voor onszelf. En we worden steeds ouder. De nieuwe regels voor pensioen moeten zorgen dat ons pensioen betaalbaar blijft. Dat u levenslang plezier heeft van uw pensioen, ook als u 100 jaar oud wordt.

Overleg

Er is veel overleg geweest om tot nieuwe regels voor pensioen te komen. 1 juli 2023 was een belangrijke dag, toen werd de Wet toekomst pensioenen (Wtp) ingevoerd. De Tweede Kamer en de Eerste Kamer stemden hier eerder mee in. Pensioenfondsen hebben tot 2028 de tijd om de overstap te maken naar de nieuwe regels voor pensioen. Pensioenfonds Schoonmaak gaat al in 2026 over. We hebben daar afspraken over gemaakt met onze pensioenuitvoerder.

Wat wij voor uw pensioen gaan doen

Tot 1 januari 2026 verandert er voor u nog niks. We werken hard aan alle stappen die nodig zijn voor de overgang naar ons vernieuwde pensioen. We vertellen u als we nieuws hebben over de stappen die we gaan nemen. Zo melden wij voor 2026 wat u krijgt als de nieuwe regels voor pensioen ingaan. 

Handig om te weten

De leeftijd waarop u begint met het opbouwen van pensioen verandert als de nieuwe regels ingaan. Dit gaat van 21 jaar naar 18 jaar. Hierdoor kunt u langer pensioen opbouwen.