Nog beter laten zien wat we doen

We kijken terug op 2023
28 juni 2024

2023 was voor Pensioenfonds Schoonmaak een goed jaar. Dat leest u terug in het jaarverslag.

In het jaarverslag leggen we uit wat Pensioenfonds Schoonmaak heeft gedaan. Hoeveel geld belegden we en wat was het resultaat? Wat waren de kosten? En wie zaten er in het bestuur?

In het plaatje hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste cijfers.

Onze beleggingen

Onze beleggingen hadden in 2022 een waarde van € 5,4 miljard. In 2023 is dit gestegen naar € 6,2 miljard. Er was genoeg geld om de pensioenen voor een deel te verhogen. Dat deden we begin 2024 met 3 procent.

Klanttevredenheidsonderzoek

Mensen die werken in de schoonmaak zijn positief over Pensioenfonds Schoonmaak. Ze voelen zich goed geholpen wanneer ze contact opnemen. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek. Maar er kunnen ook dingen anders. Zo kunnen we beter laten zien wat we doen. En waar we voor staan.

Beleggingsbeleid

Wij beleggen het pensioengeld voor een groot deel in bedrijven. En ook in woningen, winkels en hypotheken. In 2023 verbeterden we ons beleggingsbeleid. We maakten regels over waar we wel en niet in willen beleggen. Dragen onze beleggingen bijvoorbeeld op een goede manier bij aan het klimaat? Daar kijken we goed naar.

Op weg naar de nieuwe regels voor pensioen

We werken hard om ons klaar te maken voor de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2026 willen we overgaan op deze nieuwe regels. We hebben in 2023 een plan gemaakt zodat de overgang soepel gaat. Dit plan noemen we het transitieplan. We beschrijven hierin wat de nieuwe regels zijn. En wat voor afspraken we maken.

Nieuwsgierig naar wat er afgelopen jaar nog meer speelde? Lees dan het hele jaarverslag.