U heeft een nabetaling gekregen

Zorg dat u weet wat de gevolgen zijn

Heeft u te weinig pensioen gekregen? Dan maken wij dit in orde. U krijgt extra geld bij uw volgende pensioen. Dit heet een nabetaling. U krijgt dan het pensioen wat u te weinig heeft gekregen. 

Heeft u een nabetaling gekregen van Pensioenfonds Schoonmaak? Let dan goed op! Dit kan namelijk gevolgen hebben voor toeslagen. Of op de belasting die u betaalt. 

Door een nabetaling gaat uw jaarinkomen omhoog. Dit kan gevolgen hebben voor de toeslagen die u krijgt zoals:

  • Huurtoeslag
  • Zorgtoeslag
  • Kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en andere toeslagen

Een toeslag kan lager worden. Of zelfs helemaal stoppen. Wilt u weten of uw toeslag verandert door de nabetaling? Neem daarom contact op met de Belastingdienst. En geef door dat u een nabetaling van ons heeft gekregen. 

Telefoonnummer Belastingdienst: 0800 - 0543 (gratis)
Belt u vanuit het buitenland? Bel dan: +31 555 385 385

De nabetaling telt mee bij de berekening van uw jaarlijkse inkomstenbelasting. De belasting die u moet betalen kan hierdoor hoger worden. Is dit het geval? Dan kunt u bij de Belastingdienst een middeling aanvragen. 

Let op: per 1 januari 2023 is de middelingsregeling vervallen. Het laatste tijdvak waarover u kunt middelen is 2022, 2023 en 2024. Meer weten over middeling? Ga dan naar de website van de Belastingdienst.

Het bedrag van de nabetaling wordt opgeteld bij uw totale jaarinkomen. Geef daarom het bedrag niet meteen uit. Zoek eerst uit wat de gevolgen zijn van de nabetaling voor uw geldzaken. 

Heeft u hulp nodig bij uw geldzaken? Ga dan naar de website van Wijzer in Geldzaken.

Heeft u geldproblemen door een nabetaling? U kunt altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina. Dan kunnen we bekijken of we u kunnen helpen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. Van 8.30 tot 17.00 uur.