Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan de veelgestelde vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Bent u langer dan 2 jaar ziek?

Na 2 jaar ziek zijn beoordeelt het UWV of u arbeidsongeschikt bent. En of u een WIA-uitkering krijgt. Krijgt u een WIA-uitkering? Dan heeft u ook recht op premievrije pensioenopbouw.

Wordt u meer of minder arbeidsongeschikt?

U hoeft dit niet aan ons door te geven. Wij krijgen de gegevens over uw arbeidsongeschiktheid van UWV.

Bent u eerder arbeidsongeschikt geweest?

Bent u in het verleden in de schoonmaaksector arbeidsongeschikt geweest? Dan had u bij ons misschien recht op premievrije deelneming. Heeft u dit niet gekregen? Dan kan het zijn dat u daar toch recht op heeft. Wij kunnen dit voor u controleren. Neem hierover contact met ons op.

Wanneer stopt uw premievrije opbouw?

Als u de AOW-leeftijd bereikt, stopt uw premievrije opbouw voor arbeidsongeschiktheidspensioen (AOP). Dat komt omdat u recht heeft op een AOW-uitkering.

Uw AOP is ingegaan vóór 1 januari 2015. Daarom stopt uw AOP op uw 65ste. En stopt  uw premievrije opbouw voor arbeidsongeschiktheidspensioen.

Krijgt u pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak? En heeft u enkele jaren geleden premievrij pensioen opgebouwd omdat u arbeidsongeschikt was?

Dan kan het zijn dat uw arbeidsongeschiktheidspercentage bij UWV lager is ná de ingang van uw pensioen. Heeft u bericht gehad dat u ons moet terugbetalen? Dit is misschien niet nodig. Neem hierover contact met ons op.