Vanaf 1 januari 2023 een hoger pensioen

Uw (opgebouwde) pensioen gaat per 1 januari 2023 met 4 procent omhoog. Dit geldt voor iedereen die pensioen krijgt, opbouwt of heeft opgebouwd bij BPF Schoonmaak.

Waarom 4 procent? 

Het liefst zouden we meer verhogen. Alles is namelijk duurder geworden. Maar we moeten voorzichtig zijn. Het is onzeker wat de economie gaat doen. Ook willen we de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel voor iedereen goed regelen.

Zit het straks tegen? Dan is het belangrijk om reserves te hebben. Zo hoeven we de pensioenen niet te verlagen. En gaan we met meer zekerheid de toekomst in.

De verhoging is voor iedereen 

Bij de verhoging is rekening gehouden met jong en oud. Dus met iedereen die pensioen opbouwt, heeft opgebouwd, of al pensioen van ons krijgt. We vinden het belangrijk dat iedereen meer krijgt.

Bouwt u pensioen op bij BPF Schoonmaak?

 • Wij verhogen uw opgebouwde pensioen met 4 procent. 
 • De pensioenpremie blijft in 2023 hetzelfde als in 2022: 21,4 procent.
 • Het opbouwpercentage stijgt van 1,121 procent naar 1,388 procent. Het partnerpensioen dat nog niet is ingegaan, gaat mee omhoog.

  Krijgt u pensioen van BPF Schoonmaak?

  • Wij verhogen uw pensioen met 4 procent.
  • Rond 19 januari 2023 staat uw verhoogde pensioen op uw rekening.
  • Eind januari krijgt u uw betaalspecificatie. Hierop staat hoeveel pensioen u krijgt in 2023.

  Heeft u vroeger pensioen opgebouwd bij BPF Schoonmaak?

  • Wij verhogen uw opgebouwde pensioen met 4 procent.

  Hoe is de verhoging mogelijk gemaakt?

  De dekkingsgraad was eigenlijk te laag om te verhogen. De werkgeversorganisatie en werknemersorganisaties van BPF Schoonmaak willen graag de opgebouwde pensioenen meenemen in het nieuwe pensioenstelsel. In het nieuwe pensioenstelsel kunnen pensioenen sneller verhogen. We mogen daarom nu toch bij een lagere dekkingsgraad de pensioenen verhogen.

  Bekijk de hoogte van uw pensioen

  Op MijnPensioenschoonmaak vindt u uw persoonlijke pensioenbedragen (inloggen met DigiD). De verhoging van uw pensioen verwerken wij eind december. Neem begin januari een kijkje, zodat u weet wat er voor u aan pensioen is geregeld. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

  Heeft u nog vragen?

  U belt ons voor meer informatie op 020 583 51 00. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag. Van 8.30 tot 17.00 uur. We helpen u graag!

  Bekijk hier ons pensioenreglement en uitvoeringsreglement. U kunt deze ook bij ons opvragen.

  BPF Schoonmaak houdt rekening met de belangen van alle deelnemers. Jong en oud. Als de pensioenen hoger worden, is dit voor iedereen positief. Maar het is niet voor iedereen gelijk. 

  Het verschil tussen jongeren en ouderen 

  Iemand die ouder is en langer werkt, heeft meer pensioen opgebouwd dan iemand die jong is. Oudere mensen hebben dus langer en dus vaak meer pensioen opgebouwd. Als het pensioen verhoogd wordt, hebben oudere mensen dus meer aan de verhoging. Jongere mensen werken nog niet zo lang. En hebben dus minder pensioen opgebouwd. Als het pensioen verhoogd wordt, is het effect minder groot. Omdat er minder geld in de pensioenpot zit. 

  Effect op de dekkingsgraad 

  Als de pensioenen verhoogd worden, verlaagt dit de dekkingsgraad. Er is dan minder geld voor verhogingen in de toekomst.

  In de afbeelding hieronder is te zien wat het effect is. 
  5% = slecht weer, 50% = verwachting, 95% = goed weer. Huidig = zonder 4% verhoging per 1-1-2023

  Grafiek effect van verhoging