Uw pensioen gaat omhoog

Vanaf 1 januari 2024 een hoger pensioen
20 december 2023

Uw (opgebouwde) pensioen gaat per 1 januari 2024 met 3 procent omhoog. Dit geldt voor iedereen die pensioen krijgt, opbouwt of heeft opgebouwd bij Pensioen Schoonmaak.

Waarom verhogen met 3 procent?

Dagelijkse producten zoals boodschappen zijn duurder geworden. Dat merkt u misschien. Ook is de financiële positie van Pensioenfonds Schoonmaak dit jaar verbeterd. Daarom willen we de (opgebouwde) pensioenen graag verhogen met 3 procent.

In 2026 willen we overstappen op de nieuwe regels voor pensioen. Dit willen we voor iedereen goed regelen. We hebben bij deze verhoging gekeken of we genoeg geld hebben als we overstappen op de nieuwe regels.

De verhoging is voor iedereen

Bij de verhoging is rekening gehouden met jong en oud. Dus met iedereen die pensioen opbouwt, heeft opgebouwd, of al pensioen van ons krijgt. We vinden het belangrijk dat iedereen meer krijgt.

Bouwt u pensioen op bij Pensioenfonds Schoonmaak?

  • Wij verhogen uw opgebouwde pensioen met 3 procent. 

  • De pensioenpremie blijft in 2024 hetzelfde als in 2023: 21,4 procent.

  • Het opbouwpercentage stijgt van 1,388 procent naar 1,577 procent. Het partner- en wezenpensioen dat nog niet is ingegaan, gaat mee omhoog.

Krijgt u pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak?

Heeft u vroeger pensioen opgebouwd bij Pensioenfonds Schoonmaak?

  • Wij verhogen uw opgebouwde pensioen met 3 procent.

Hoe is de verhoging mogelijk?

Uit de normale regels voor verhogen van de pensioenen kon verhoging niet. De werkgeversorganisatie en werknemersorganisaties van Pensioenfonds Schoonmaak willen graag de opgebouwde pensioenen meenemen naar de nieuwe regels voor pensioen. Volgens de nieuwe regels voor pensioen kunnen we pensioenen sneller verhogen. We mogen daarom nu toch de pensioenen verhogen.

Bekijk de hoogte van uw pensioen

Op MijnPensioenschoonmaak vindt u uw persoonlijke pensioenbedragen (inloggen met DigiD). De verhoging van uw pensioen verwerken wij eind december. Neem halverwege januari een kijkje, zodat u weet wat er voor u aan pensioen is geregeld. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Heeft u nog vragen?

U belt ons voor meer informatie op 020 583 51 00. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag. Van 8.30 tot 17.00 uur. We helpen u graag! Bekijk hier ons pensioenreglement en uitvoeringsreglement. U kunt deze ook bij ons opvragen.

Pensioenfonds Schoonmaak houdt rekening met de belangen van alle deelnemers. Jong en oud. Als de pensioenen hoger worden, is dit voor iedereen positief. Maar het is niet voor iedereen gelijk. 

Het verschil tussen jongeren en ouderen 

Iemand die ouder is en langer werkt, heeft meer pensioen opgebouwd dan iemand die jong is. Oudere mensen hebben dus langer en dus vaak meer pensioen opgebouwd. Als het pensioen verhoogd wordt, hebben oudere mensen dus meer aan de verhoging. Jongere mensen werken nog niet zo lang. En hebben dus minder pensioen opgebouwd. Als het pensioen verhoogd wordt, is het effect minder groot. Omdat er minder geld in de pensioenpot zit. 

Effect op verhoging in de toekomst

Als de pensioenen verhoogd worden, verlaagt dit de dekkingsgraad. Er is dan minder geld voor verhogingen in de toekomst. In de afbeelding hieronder ziet u wat het effect is.  5% = slecht weer, 50% = verwachting, 95% = goed weer. Huidig = zonder 3% verhoging per 1-1-2024

Grafiek verhogingen in de toekomst.