Dit vinden jullie van ons

7 juni 2023

Pensioenfonds Schoonmaak vindt uw mening belangrijk. Daarom deden we een online onderzoek. Deelnemers, oud-deelnemers en gepensioneerden deden mee.  Hieronder leest u de belangrijkste resultaten.

Nog steeds goed op weg

Iedereen vindt dat we nog steeds goed op weg zijn. De resultaten zijn zelfs iets beter dan vorig jaar. We zien wel verschillen tussen verschillende groepen:

  • Deelnemers: een groot deel zou zelf ook voor het fonds kiezen. Ze zijn tevreden. Dit heeft te maken met gemak en de band met de schoonmaak.
  • Oud-deelnemers: vertrouwen en gemak zijn belangrijke redenen om voor ons te kiezen. Vaak werken ze niet meer in de schoonmaak. Daarom is voor een aantal de band met het fonds minder sterk.
  • Gepensioneerden: zijn erg tevreden. Een groot deel zou nog steeds voor ons kiezen. Dit heeft te maken met de schoonmaak. En  omdat het fonds alles goed voor ze regelt. 

Communicatie die iedereen snapt

Onze informatie die wij delen is duidelijk voor iedereen.

  • Een groot deel van de deelnemers snapt onze informatie.
  • Een groot deel van de oud-deelnemers snapt onze informatie ook. Er is alleen wel behoefte aan informatie over kleine pensioenen.
  • Gepensioneerden snappen de informatie van het fonds erg goed.
  • Opvallend: onder gepensioneerden ontstaat de behoefte om geïnformeerd te worden over het vernieuwde pensioenstelsel.

Toch zijn er zorgen

Deelnemers en oud-deelnemers maken zich zorgen. Ze weten niet of ze later wel genoeg geld hebben. Of maken zich zorgen om hun gezondheid later. Een aantal gepensioneerden geeft aan dat ze minder tevreden zijn met het pensioen dat ze krijgen.

Wij gaan aan de slag

Pensioenfonds Schoonmaak heeft punten opgesteld om aan te werken. Hier gaan we de komende maanden mee aan de slag.

Wilt u met ons meepraten en denken? Meld u dan aan voor ons klantpanel.

Aan iedereen die mee heeft gedaan aan ons onderzoek: bedankt!