GIP helpt bij klachten over pensioen

29 februari 2024

De nieuwe Geschillen Instantie Pensioenfondsen (GIP) bestaat sinds 1 januari 2024. Heeft u klachten over uw pensioen? En komt u er met Pensioenfonds Schoonmaak niet uit? Dan kunt u bij GIP aankloppen. De Geschillen Instantie Pensioenfondsen is nieuw voor deelnemers. Sinds 1 januari van dit jaar is de Ombudsman Pensioenen onderdeel van GIP.

In de Wet toekomst pensioenen staat dat alle pensioenfondsen zijn aangesloten bij GIP. Dit heeft de overheid besloten. GIP kiest geen partij. En werkt met niemand samen. De Ombudsman Pensioenen is onderdeel van GIP.

Goede manier oplossen

Heeft u een klacht? Dan doen we ons best om dit op te lossen. Het kan zijn dat u het niet eens bent met onze reactie op uw klacht. Hoe graag we het ook met u willen oplossen.

U kunt dan bij GIP aankloppen. De organisatie bekijkt waar pensioenfondsen en deelnemers niet uitkomen. En maken een beslissing. Zo kunt u weer verder. U hoeft hier niet voor te betalen. Deze dienst is gratis.

Aankloppen bij GIP

  • U kunt pas naar GIP als u alle stappen in onze klachtenprocedure heeft gezet. Of als u na 12 weken geen reactie van ons heeft ontvangen.
  • Ook moet de klacht gaan over de uitvoering of toepassing van het pensioenreglement.  

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Meer weten?

U vindt meer informatie op de website van Geschillen Instantie Pensioenfondsen