Wij hebben een prijs gewonnen

Het is een Pensioen Pro Award
21 juni 2024

Pensioenfonds Schoonmaak heeft een prijs gewonnen. Het is een Pensioen Pro Award. We kregen de prijs omdat we iets nieuws hebben uitgevonden: Textbuddy. Dat is een hulpmiddel. Daarmee kunt u teksten makkelijk vertalen. Andere pensioenfondsen hebben dat nog niet. Wij zijn natuurlijk erg blij met de prijs.

Geen Nederlands spreken of lezen

Pensioenfonds Schoonmaak heeft meer dan 400.000 deelnemers. Met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Er zijn veel mensen die geen Nederlands spreken of lezen. Misschien spreekt u zelf ook geen Nederlands. En vertaalt iemand dit bericht voor u. Straks kunt u dit bericht en andere pensioenpost zelf vertalen met dit nieuwe hulpmiddel. Ook kan het nieuwe hulpmiddel moeilijke begrippen uitleggen. U kunt de tool ook vragen om een tekst voor te lezen.

Deelnemers blij met hulpmiddel

De vertaal tool werkt nu nog niet. Maar we hebben hem voor een heel eind klaar. En voor dit ‘prototype’ hebben we nu een prijs gewonnen. We hebben deelnemers hiermee al een keer laten werken. Daarmee keken we of het voor hen goed werkt. En zij waren erg blij met het nieuwe hulpmiddel. 

Eerder kwam ook de minister al kijken

Jury: mooie uitvinding

Ook de jury van de Pensioen Pro-prijs vindt het een mooie uitvinding. Dit zorgt ervoor dat het pensioenfonds dichterbij u komt.