Betaalspecificatie en jaaropgave

Elk jaar in januari krijgt u een betaalspecificatie. Hierop staat hoeveel pensioen u krijgt dit jaar. Ook sturen wij u elk jaar een jaaropgave. Daarop staat hoeveel pensioen u van ons kreeg in 2016. Gebruik deze jaaropgave voor uw belastingaangifte.

Tip!

Hebt u de jaaropgave niet gekregen vóór 31 maart? Of hebt u de jaaropgave nodig na een overlijden? Stuur ons dan een e-mail of brief. U kunt ook bellen met onze Helpdesk 020 583 51 00.

Op de betaalspecificatie ziet u hoeveel pensioen u in 2017 krijgt. U krijgt een betaalspecificatie:

  • als u voor het eerst pensioen krijgt: bij de eerste uitbetaling van uw pensioen
  • als er iets wijzigt
  • elk jaar in januari

Wijzigingen 2017

Uw netto pensioen is anders in 2017. Dit komt doordat de regels van de belastingdienst zijn veranderd. En omdat het bedrag voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) is veranderd.
Alles wordt steeds duurder. Uw pensioen wordt daardoor steeds minder waard. Soms kunnen we dit tegengaan door de pensioenen te verhogen. We kunnen de pensioenen alleen verhogen als we daarvoor genoeg geld hebben. Dat is nu niet zo. De pensioenen zijn niet verhoogd. We verwachten dat we dit ook de komende jaren niet kunnen doen.

Waarschijnlijk hoeven we de pensioenen in 2017 niet te verlagen

BPF Schoonmaak heeft net genoeg geld, maar dat is nog niet helemaal zeker. Als dat zo is, dan hoeven we de pensioenen in 2017 niet te verlagen. De kans bestaat dat we de pensioenen in de toekomst wel moeten verlagen.

Lees meer over verlagen en verhogen

Op uw jaaropgave staat hoeveel pensioen u vorig jaar hebt ontvangen. En hoeveel er is ingehouden aan loonheffing en voor de bijdrage Zvw. Die bedragen hebt u nodig voor uw belastingaangifte. Aangifte kunt u doen vanaf 1 maart 2017.

Op uw bruto pensioen worden een aantal bedragen ingehouden:

  • Loonheffing
    Loonheffing is de belasting die u betaalt over uw pensioen.
  • Bijdrage Zvw (Zorgverzekeringswet)
    In Nederland betaalt u zelf premie voor uw zorgverzekering. Ook betaalt u een bedrag voor de zorgverzekering via uw pensioen of salaris. Dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van uw salaris of pensioen.

Loonheffingskorting

Loonheffingskorting is de korting die u ontvangt op de loonheffing. Hierdoor houdt u meer pensioen of salaris over. U mag loonheffingskorting maar bij één werkgever of uitkeringsinstantie gebruiken. Hebt u loonheffingskorting op meerdere inkomens? Misschien moet u aan het einde van het jaar belasting terugbetalen.

Kies in MijnPensioenschoonmaak voor digitale post. Dan staat uw betaalspecificatie en jaaropgave in MijnPensioenschoonmaak. Zo hebt u al uw informatie over uw pensioen bij elkaar.

Meld u aan voor digitale post