De weg naar nieuwe regels

asd

De overstap naar de nieuwe regels voor pensioen duurt een paar jaar. Wij zijn hier druk mee bezig. We willen graag dat de overstap goed gaat. De belangrijkste momenten ziet u hieronder.

De nieuwe pensioenwet gaat in

De Eerste Kamer stemt in met de Wet toekomst pensioenen. De nieuwe regels voor pensioen gelden vanaf nu.

Duidelijkheid over de pensioenen die al in zijn gegaan

Op 1 januari 2026 gaat Pensioenfonds Schoonmaak over naar de nieuwe regels voor pensioen. De cao-partijen in de Schoonmaaksector (Schoonmakend Nederland, FNV en CNV) maakten daarvoor een plan. Dit heet het transitieplan. Hierin staat bijvoorbeeld hoe de nieuwe regels voor pensioen eruit gaan zien vanaf 1 januari 2026. En wat zij willen dat het pensioenfonds gaat doen met de pensioenen die daarvóór zijn opgebouwd of ingegaan. 

Startleeftijd pensioen is nu 18 jaar

De leeftijd waarop u pensioen kunt opbouwen is veranderd. Dit was 21 jaar en is nu 18 jaar.

Bedrag ineens

Vanaf 1 januari 2025 kunt u misschien kiezen voor een bedrag ineens. Dit is maximaal 10% van uw pensioenvermogen. Deze wet is nog niet goedgekeurd.

Pensioenfonds Schoonmaak stapt over op de nieuwe regels

De nieuwe pensioenregels gaan in op 1 januari 2026. Vanaf dan maakt het Pensioenfonds Schoonmaak gebruik van de nieuwe regels. 

Alle pensioenfondsen gaan over op de nieuwe regels voor pensioen

Op deze datum zijn alle pensioenfondsen overgestapt naar de nieuwe regels voor pensioen

Volg het nieuws

In onze nieuwsbrief sturen we u meer informatie over het vernieuwde pensioenstelsel. Krijgt u deze nog niet? Meld u dan snel aan.