Nieuwe baan

Heeft u een nieuwe baan? Maar werkt u niet meer in de schoonmaak? Dan krijgt u een stopbrief van ons. En kunt u een paar keuzes maken. Start u met werken in de schoonmaak? En was uw vorige baan niet in de schoonmaak? Dan krijgt u een startbrief van ons.
 

U blijft werken in de schoonmaak

Heeft u een nieuwe baan? En was uw vorige baan ook in de schoonmaak? Dan verandert er meestal niets.

Heeft u een nieuwe baan? En werkt u niet meer in de schoonmaak? Dan krijgt u een brief. Dit noemen wij een stopbrief. Bij de stopbrief zit uw pensioenoverzicht. Met de stopbrief kunt u een paar keuzes maken. Bijvoorbeeld of u uw ouderdomspensioen wilt uitruilen naar partnerpensioen.

Uitruilen

Bent u na 1-1-2003 bij Pensioenfonds Schoonmaak gekomen? Dan heeft u geen partnerpensioen opgebouwd voor uw partner. Wordt u werkloos en bouwt u geen pensioen meer op? Dan heeft uw partner geen recht meer op partnerpensioen als u overlijdt. U kunt een deel van uw  eigen pensioen omzetten in pensioen dat uw partner krijgt als u overlijdt. U krijgt dan zelf minder pensioen. Uw partner krijgt dan wel partnerpensioen als u overlijdt.

Wilt u meer partnerpensioen voor uw partner als u overlijdt? Bij de stopbrief zit het formulier ‘Uitruilverklaring’. Vul het formulier in. En stuur het ingevulde formulier terug. Dit moet binnen 2 maanden.

Wanneer kunt u uitruilen?

Als u stopt met pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Schoonmaak. En als u met pensioen gaat. Uw pensioen moet dan wel meer dan € 592,51 bruto per jaar zijn.

Waardeoverdracht

Hebben uw oude en nieuwe werkgever een andere pensioenregeling? U kunt dan uw pensioen meenemen. Dit heet waardeoverdracht. Als u kiest voor waardeoverdracht vervallen al uw pensioenaanspraken bij Pensioenfonds Schoonmaak. U krijgt dan géén pensioen en pensioenverhogingen meer van Pensioenfonds Schoonmaak. U krijgt dan pensioen, maar van uw nieuwe pensioenuitvoerder. U kunt de pensioenregeling van BPF Schoonmaak vergelijken met de pensioenregeling van uw nieuwe pensioenuitvoerder met de Pensioenvergelijker.

Uw nieuwe werkgever meldt u aan bij ons. Wij krijgen alle gegevens die wij nodig hebben. U hoeft zelf niets te doen.

Brief met informatie over pensioenregeling

Bij elk nieuw dienstverband krijgt u een brief van ons. Dit noemen wij de startbrief. In de startbrief staat de naam van de werkgever. En in de startbrief staat de datum waarop u begonnen bent met werken. Ook staat in de brief belangrijke informatie over de pensioenregeling. Lees hier meer over uw pensioenregeling.

Waardeoverdracht

Hebben uw oude en nieuwe werkgever een andere pensioenregeling? U kunt dan uw pensioen meenemen. Dit heet waardeoverdracht. Lees meer over waardeoverdracht.

De nieuwe regels voor pensioen. Wat betekent dit voor u?

Het laatste nieuws, een tijdlijn en veelgestelde vragen. Meld u ook aan voor de nieuwsbrief!