Veelgestelde vragen

Gaan u en uw partner uit elkaar? En heeft u hier een vraag over? Op deze pagina staan alle veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Heeft u uw pensioen van Pensioenfonds Schoonmaak samengevoegd met uw nieuwe pensioenuitvoerder?

Dan heeft u geen recht meer op ouderdomspensioen bij Pensioenfonds Schoonmaak. En uw ex-partner heeft geen recht meer op bijzonder partnerpensioen.

Heeft u waardeoverdracht aangevraagd? En bent u al gescheiden?

Dan krijgt uw ex-partner misschien bijzonder partnerpensioen van ons. Uw ex-partner krijgt dit alleen als u voor 1 januari 2003 pensioen bij ons heeft opgebouwd. Of als u een deel van het ouderdomspensioen heeft uitgeruild voor partnerpensioen. U kunt uw pensioen uitruilen als u met pensioen gaat. Of als u stopt met werken in de schoonmaak. Het bijzonder partnerpensioen voor uw ex-partner blijft bij Pensioenfonds Schoonmaak staan.

Gaat u bijna met pensioen?

En gaat u scheiden? Dan kunt u uw opgebouwde ouderdomspensioen verdelen. U kunt het ouderdomspensioen verdelen dat u tijdens uw huwelijk heeft opgebouwd. Heeft u voor 1 januari 2003 pensioen bij ons opgebouwd? Of een deel van het ouderdomspensioen uitgeruild voor partnerpensioen? Dan krijgt uw ex-partner misschien ook bijzonder partnerpensioen.

Lees meer over bijzonder partnerpensioen

Bent u na uw pensioen getrouwd en gaat u scheiden?

Dan heeft uw ex-partner geen recht op ouderdomspensioen. En ook geen recht op bijzonder partnerpensioen.

Als u gaat scheiden kan de hoogte van uw AOW veranderen

Kijk voor meer informatie op svb.nl/aow.

Overlijdt u voordat uw scheiding officieel is?

Uw scheiding is officieel als de scheiding is ingeschreven in het gemeenteregister. Overlijdt u voordat uw scheiding officieel is? Dan is uw partner nog geen ex-partner. Heeft u voor 1 januari 2003 pensioen bij ons opgebouwd? Of een deel van het ouderdomspensioen uitgeruild voor partnerpensioen? Uw partner krijgt dan misschien partnerpensioen van ons.

Lees meer over partnerpensioen

Overlijdt u nadat u bent gescheiden?

Dan verandert er niets voor uw ex-partner. U heeft samen afspraken gemaakt over de verdeling van het pensioen. Uw ex-partner krijgt zijn of haar deel van het pensioen.

Uw ex-partner krijgt misschien bijzonder partnerpensioen wanneer u overlijdt. Dit is het partnerpensioen dat u tot 1 januari 2003 heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Schoonmaak. Of een deel van het ouderdomspensioen dat u heeft uitgeruild voor partnerpensioen. U kunt uw pensioen uitruilen als u met pensioen gaat. Of als u stopt met werken in de schoonmaak.

Lees meer over bijzonder partnerpensioen

Maakt u afspraken over de verdeling van uw pensioen? Dan gaat dat over uw ouderdomspensioen. Niet over het bijzonder partnerpensioen. Er is een uitzondering. Kiest u samen voor conversie van het pensioen? Dan maakt u al een afspraak over het bijzonder partnerpensioen. Conversie betekent dat een deel van het ouderdomspensioen en het bijzonder partnerpensioen samen een eigen ouderdomspensioen wordt voor uw ex-partner. 

Lees meer over ouderdomspensioen

En gaat u scheiden? Dan moet u dit zelf aan ons doorgeven. Stuur het inschrijfbewijs van uw scheiding naar ons. Stuur ons een e-mail.

Of stuur het per post naar: 

Pensioenfonds Schoonmaak
Postbus 637
1000 EE Amsterdam 
Nederland

Had u een geregistreerd partnerschap? Of was u getrouwd met iemand die pensioen bij Pensioenfonds Schoonmaak opbouwt? Of heeft opgebouwd? Dan bent u de 'ex-partner'.

U krijgt dan misschien bijzonder partnerpensioen. Wilt u geen bijzonder partnerpensioen? Dan kunt u afstand nemen van het bijzonder partnerpensioen. Lees meer over bijzonder partnerpensioen

Maakt u afspraken over de verdeling van het pensioen? Dan gaat dat over het ouderdomspensioen. Niet over het bijzonder partnerpensioen. Er is een uitzondering. Kiest u samen voor conversie van het pensioen? Dan maakt u al een afspraak over het bijzonder partnerpensioen. Conversie betekent dat een deel van het ouderdomspensioen en het bijzonder partnerpensioen samen een eigen ouderdomspensioen wordt voor u. Lees meer over ouderdomspensioen.

Overlijdt uw (ex-)partner voordat u echt bent gescheiden?

Dan is uw partner nog geen ex-partner. Heeft uw partner voor 1 januari 2003 pensioen bij ons opgebouwd? Of heeft uw partner een deel van het ouderdomspensioen uitgeruild voor partnerpensioen? Dan krijgt u partnerpensioen van ons. 

Lees meer over partnerpensioen

Overlijdt uw ex-partner nadat u bent gescheiden? En hebben jullie niet gekozen voor conversie?

Dan heeft dat geen gevolgen voor uw bijzonder partnerpensioen. U krijgt uw deel. U krijgt het deel van het ouderdomspensioen van uw ex-partner niet.

Overlijdt uw ex-partner nadat u bent gescheiden? En hebben jullie gekozen voor conversie?

Dan heeft dat geen gevolgen voor uw pensioen. U houdt recht op uw deel van het ouderdomspensioen en het bijzonder partnerpensioen. Conversie betekent dat het deel van het ouderdomspensioen dat uw ex-partner heeft opgebouwd na de verdeling voor u is. U krijgt dan een eigen pensioen.

Als u gaat scheiden kan de hoogte van uw AOW veranderen

Kijk voor meer informatie op svb.nl/aow.