Nieuwe vertaal app: brieven vertalen naar andere taal

Straks kunnen uw werknemers die een andere taal spreken hun pensioenpost zelf vertalen
8 november 2023

Pensioenfonds Schoonmaak heeft meer dan 400.000 deelnemers. Met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Er zijn veel werknemers die geen Nederlands spreken of lezen. Misschien heeft u ook werknemers in dienst die geen Nederlands spreken en bent u nu verantwoordelijk voor het vertalen van informatie over hun pensioen. Straks kunnen deze werknemers hun pensioenpost zelf vertalen met de nieuwe vertaal app. 

Begrijpen wat er in een brief staat

“We willen dat iedereen onze brieven en website goed begrijpt”, zegt Tarik Uçar van Pensioenfonds Schoonmaak. “Pensioen begrijpen is soms best lastig. Zeker als iemand de taal niet kan lezen. Daarom maken wij het graag gemakkelijk”. 

Met de vertaal app kan tekst vertaald worden naar de taal van uw werknemer. De app kan de tekst ook makkelijker maken of voorlezen.

Minister Carola Schouten kwam langs bij Pensioenfonds Schoonmaak

Minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen was op bezoek bij Pensioenfonds Schoonmaak in Amsterdam. Zij was onder de indruk van deze nieuwe app. 

Tijdens dit bezoek bekeek zij de nieuwe, slimme vertaal app. “Goede communicatie is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Pensioenfonds Schoonmaak laat dat zien bij deze nieuwe vertaal app.”

We houden u op de hoogte

De vertaal app is nog niet klaar. Als deze wel klaar is, laten wij dit weten via de website en onze nieuwsbrief. Ontvangt u uw onze nieuwsbrief nog niet? Meld u aan en blijf altijd goed op de hoogte.