Ontslag

Uw werknemer neemt of krijgt ontslag en gaat dus uit dienst. Dat heeft gevolgen voor de opbouw van zijn pensioen en de pensioenpremie die u voor deze werknemer betaalt. U leest hier wat u als werkgever moet regelen.

 

  • Gaat een werknemer uit dienst? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. U hoeft namelijk geen pensioenpremie meer te betalen voor deze werknemer. 
  • Geef de einddatum aan ons door via uw loonpakket of het Selfservice Werkgevers Portaal. 
  • Uw werknemer kan ervoor kiezen zelf pensioen op te blijven bouwen. Zo voorkomt hij dat hij pensioenopbouw mist. Informeer hem over deze optie.

 

Wanneer uw werknemer ontslag neemt of krijgt, is het belangrijk dat u de einddatum aan ons doorgeeft. Dit is de laatste datum waarop de werknemer voor u heeft gewerkt. U kunt het einde van een dienstverband doorgeven via:

 

  • het loonpakket (van uw administratiekantoor of account); 
  • het Selfservice Werkgevers Portaal (SWP).

 

Nadat uw werknemer uit dienst is gemeld, bouwt hij geen pensioen meer op binnen onze pensioenregeling. Hij ontvangt hierover een brief. Komt de werknemer opnieuw in dienst bij een werkgever die is aangesloten bij Pensioenfonds Schoonmaak? Dan gaat hij weer pensioen opbouwen binnen onze pensioenregeling. En dan sturen wij hem een startbrief.

Als uw werknemer uit dienst gaat, kan hij ervoor kiezen zelf pensioen bij ons te blijven opbouwen. Dat noemen wij vrijwillige voortzetting. Uw werknemer betaalt dan zelf de volledige premie. Zo voorkomt uw werknemer dat hij minder pensioen krijgt. Informeer uw werknemer hierover als hij of zij uit dienst gaat. Hier zitten wel voorwaarden aan:

  • Uw werknemer moet het zelf bij ons aanvragen.
  • Dat moet binnen 9 maanden na het ontslag.

Uw werknemer kan hiervoor contact met ons opnemen. Dit kan via onze Helpdesk op telefoonnummer 020 583 51 00.