RAS-premie 3 maanden op 0% tot en met aanleverperiode 7 2020

U hoeft 3 maanden geen RAS-premie te betalen. Deze premie staat 3 maanden op 0%. U hoeft geen aanvraag te doen. Het maakt niet uit of u uw pensioenaangifte maandelijks of 4-wekelijks doet. Daarin verandert niets. De RAS en BPF Schoonmaak hebben uw volledige en tijdige pensioenaangifte wel zoals altijd nodig.

Welke periode geldt deze regeling?

De 0%-regeling geldt voor de aanleverperiodes 5 tot en met 7. De aanleverperiodes voor zowel de maandelijkse als 4-wekelijkse aanlevering vindt u via pensioenschoonmaak.nl > werkgevers > pensioenaangifte doen. Na deze 3 maanden wordt de premie teruggezet naar het afgesproken percentage van 0.75%. Bij het aanleveren van de loon- en premiegegevens voor de periode 8 en de daaropvolgende levert u het RAS-product weer aan met het daarbij behorende premiebedrag.

Wat doet u wel?

U levert op de gebruikelijke wijze uw loon- en premiegegevens (LPG) aan. U zet bij het aanleveren van uw LPG in het RAS-product de premie op 0. Dat is mogelijk in uw loonpakket al voor u aangepast. Op de factuur die u ontvangt voor het betalen van uw premie staat de RAS-premie dan op 0. De betalingstermijn van de facturen voor uw pensioenpremies is met 30 dagen verlengd.

Lees voor alle informatie het nieuwsbericht ‘Betaaltermijn pensioenpremies is verlengd’.

 

Meer weten over de 0%-regeling van de RAS?

Voor deze steun die RAS aan werkgevers biedt, hoeft u of uw administratiekantoor niets te doen. Het wordt automatisch voor u verzorgd.