Premiemaatregelen Coronacrisis 2020 stoppen

Hoogstwaarschijnlijk merkt ook u dat wij langzaam maar zeker teruggaan naar ’het nieuwe normaal’. En heeft u beter zicht op komende opdrachten, is er sprake van minder zieke werknemers of maakt u zo nodig gebruik van de NOW-regeling.

Ook BPF Schoonmaak en RAS gaan terug naar de gebruikelijke bedrijfsvoering. Dat betekent dat de vaste betaaltermijn voor facturen en het afgesproken premiepercentage voor de RAS-premie weer gaan gelden.

Betaaltermijn BPF Schoonmaak terug naar 14 dagen

In 2 stappen gaat de verlengde betaaltermijn van 44 dagen terug naar de vaste betaaltermijn van 14 dagen. Voor facturen met een factuurdatum

  • tot en met 30 juni geldt de verlengde betaaltermijn van 44 dagen;
  • van 1 juli 2020 tot en met 31 augustus geldt een betaaltermijn van 29 dagen;
  • per 1 september geldt weer de vaste betaaltermijn van 14 dagen

Heeft u automatische incasso?

Ook facturen van 1 juni tot en met 30 juni incasseren wij met automatische incasso, vanaf 1 april, 30 dagen later dan gewoonlijk. Het automatisch incasso van facturen van 1 juli 2020 tot en met 31 augustus voeren we 15 dagen later dan normaal uit en vanaf 1 september weer op de normale dagen.

Tijdelijk geen betaalrente tot 1 oktober

Wij rekenen geen betaalrente als u tot en met 30 september 2020 de facturen betaalt. Vanaf 1 oktober 2020 betaalt u weer betaalrente als u de factuur betaalt na afloop van de betaaltermijn.

RAS-premie per periode 8 terug naar afgesproken percentage van 0.75%

Bij het aanleveren van de loon- en premiegegevens voor de periode 8 en de daaropvolgende levert u de RAS premie weer aan met het daarbij behorende premiebedrag. De premie van periode 8 wordt teruggezet naar het afgesproken percentage van 0.75%.

Voor welke periode hoeft u 0% RAS premie op te geven?

Deze regeling geldt voor de aanleverperiodes 5 tot en met 7. De RAS en BPF Schoonmaak hebben uw volledige en tijdige pensioenaangifte zoals altijd nodig. De aanleverperiodes voor zowel de maandelijkse als 4-wekelijkse aanlevering vindt u via pensioenschoonmaak.nl > werkgevers > pensioenaangifte doen.

Op tijd loon- en premiegegevens aanleveren

Het is belangrijk dat de premies van uw werknemers bij ons bekend zijn. Wij berekenen altijd aanleverrente als u loon- en premiegegevens te laat aanlevert.

Kunt u uw factuur niet op tijd betalen?

Mail naar premies@pensioenschoonmaak.nl. Vermeld in uw bericht uw aansluit- of debiteurnummer. Wij kijken samen met u naar een oplossing.

Meer weten?

Raadpleeg voor het antwoord op uw vraag ras.nl/corona of pensioenschoonmaak.nl/pensioenadministratie. Heeft u toch nog een vraag? U kunt ons vanwege corona-maatregelen van maandag tot en met vrijdag alleen bellen tussen 8.00 en 12.00 uur via 020 583 51 50. U kunt ook uw vraag sturen naar premies@pensioenschoonmaak.nl. Vermeldt u alstublieft uw aansluit- of debiteurnummer. Dan kunnen wij u sneller verder helpen.