Vervolg pilot aanleveren e-mailadressen werknemers door werkgevers

Digitale communicatie wordt steeds belangrijker. Daarom deden wij begin 2021 een pilot voor het aanleveren van e-mailadressen van werknemers. In een prettige samenwerking met Asito, EW Facility Services en Visschedijk ontvingen wij de e-mailadressen van werknemers van deze schoonmaakbedrijven die pensioen opbouwen bij BPF Schoonmaak. We voegen het e-mailadres toe aan de gegevens die we al van deze werknemers hebben. Zo kunnen we werknemers die pensioen opbouwen eenvoudig bereiken en beter informeren over hun pensioen.

Succesvolle pilot

Tarik Uçar, bestuurslid van BPF Schoonmaak: “Deze pilot laat zien dat veruit de meeste werknemers het fijn vinden om de informatie over hun pensioen digitaal te ontvangen. Digitaal communiceren is voor ons een stuk voordeliger, en zo houden we de pensioenen betaalbaar met elkaar”. We informeerden de werknemers over de ontvangst van hun e-mailadres. En dat zij voortaan via e-mail informatie krijgen over hun pensioen. Ook zij reageren positief: “Fijn dat alles digitaal kan” en “Gewoon makkelijk” waren enkele van de reacties die wij kregen. 

In het uitvoeringsreglement van BPF Schoonmaak is opgenomen dat het pensioenfonds e-mailadressen en telefoonnummers mag opvragen bij werkgevers. Zo zorgen we er samen voor dat:

  • we pensioen voor mensen makkelijker maken 
  • we efficiënter werken
  • we jaarlijks veel papier besparen 
  • we de kosten lager houden

Vervolg op de pilot: e-mailadressen aanleveren van uw werknemers

Begin 2022 ontvangt u een persoonlijk bericht over het aanleveren van de e-mailadressen van uw werknemers. Daarom nu alvast onze tip: 

  • controleer of het e-mailadres van uw werknemer in uw personeelsadministratie bekend is 
  • controleer bij uw werknemer of het e-mailadres in uw personeelsadministratie nog actueel is 
  • zo ja, alles op orde 
  • zo nee, voeg het (juiste) e-mailadres toe 

Zo bent u goed voorbereid op ons verzoek. En zorgen wij er samen voor dat meer werknemers snel en eenvoudig hun pensioeninformatie digitaal ontvangen.