Geen verlaging van pensioenen in 2021

BPF Schoonmaak hoeft de pensioenen in 2021 niet te verlagen. Bestuurslid Tarik Uçar: “We zijn blij dat we pensioenen nu niet hoeven te verlagen. Voor BPF Schoonmaak is het heel belangrijk dat we iedereen die werkt in de schoonmaakbranche een goed en betaalbaar pensioen kunnen geven. Daar hebben we ons altijd voor ingezet, en dat blijven we ook doen.”

BPF Schoonmaak maakt gebruik van de tijdelijke vrijstellingsregeling die is aangeboden door minister Koolmees. De ondergrens voor de dekkingsgraad van eind december is tijdelijk verlaagd van 104% naar 90%. Omdat onze dekkingsgraad op 31 december 2020 90,3% was, hoeven wij de pensioenen in 2021 niet te verlagen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw en toekomstbestendig pensioenstelsel vanaf 1 januari 2026. Tot die tijd willen de minister en de pensioenfondsen onnodige verlagingen voorkomen.

 

Moet BPF Schoonmaak volgend jaar misschien pensioenen verlagen?

Dat is op dit moment moeilijk te zeggen. We weten namelijk niet hoe de financiële markten zich het komend jaar gaan gedragen en hoe de rente zich ontwikkelt. Ook weten we nu nog niet of volgend jaar dezelfde regels gelden voor pensioenfondsen. Minister Koolmees heeft namelijk voorgesteld om snel nieuwe spelregels vast te stellen die gaan gelden voor pensioenfondsen die overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel. Het is de bedoeling om de wetgeving hiervoor in 2021 te regelen. Deze spelregels gelden dan tot het nieuwe pensioenstelsel ingaat. Pensioenfondsen krijgen dan tot 2026 de tijd om over te stappen naar het nieuwe stelsel.

Waarom is een nieuw pensioencontract belangrijk?

En wanneer gaat u wat van het nieuwe pensioencontract merken?
Bekijk de veelgestelde vragen en antwoorden over het nieuwe pensioencontract.