De pensioenen blijven in 2022 gelijk

BPF Schoonmaak maakt gebruik van de tijdelijke vrijstellingsregeling die is aangeboden door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Volgens SZW is er sprake van bijzondere economische omstandigheden. Daarom is deze vrijstellingsregeling ingesteld voor 2022.

In 2021 is onze dekkingsgraad gestegen. Maar op 31 december 2021 was onze dekkingsgraad nog steeds laag. Wij hebben besloten om gebruik te maken van de tijdelijke vrijstellingsregeling. Als wij geen gebruik maken van deze regeling hadden wij alle opgebouwde pensioenen in 2022 moeten verlagen. Voor BPF Schoonmaak is het heel belangrijk dat we iedereen die werkt in de schoonmaakbranche een goed en betaalbaar pensioen kunnen geven. Onze dekkingsgraad is op 31 december 2021 hoog genoeg om met de vrijstellingsregeling de pensioenen gelijk te kunnen houden.

 

Moet BPF Schoonmaak volgend jaar misschien pensioenen verlagen?

Dat is op dit moment moeilijk te zeggen. We weten namelijk niet hoe de financiële markten zich het komend jaar gaan gedragen en hoe de rente zich ontwikkelt. Ook weten we nu nog niet of volgend jaar dezelfde regels gelden voor pensioenfondsen.