Hoe tevreden zijn uw werknemers over BPF Schoonmaak?

16 februari 2023

We wilden graag weten hoe werknemers over ons denken. Daarom gingen we met 8 van hen in gesprek. Over wat er goed gaat én wat er beter kan. Wat zij zeiden? Dat leest u hier.

In juni 2022 deed BPF Schoonmaak een online onderzoek (2022). We verwerkten de resultaten in onze plannen. Toch hadden we nog vragen. Daarom nodigden we 8 werknemers uit, die ook meededen aan het onderzoek in juni. Zij gaven hun mening over 5 belangrijke onderwerpen.

 

1. BPF Schoonmaak als pensioenfonds

Werknemers zien ons als hun pensioenfonds omdat:

  • We maken het makkelijk: het pensioen wordt door ons geregeld.
  • We zetten geld opzij voor later: zo geven ze het aan niets anders uit.
  • We geven een helpende hand: pensioen is niet makkelijk. We leggen het goed uit.

Geen grip op hun vermogen ervaren sommigen als een nadeel. Ze zijn bang dat ze minder krijgen dan waar ze recht op hebben. Bijvoorbeeld door politieke veranderingen.

2. BPF Schoonmaak begrijpt wat er nodig is

Werknemers willen vooral dat wij een goede pensioenuitkering voor hen regelen. Veel gaan ervan uit dat wij weten wat nodig is om dit te bereiken. Een deel geeft aan dat het fonds geen oog heeft voor hoe zwaar schoonmaakwerk is. Zij missen bijvoorbeeld speciale regels voor eerder stoppen met werken en vergoedingen bij ziekte of fysieke klachten.

3. Vertrouwen in BPF Schoonmaak

Werknemers zeggen soms veel en soms minder vertrouwen in ons te hebben. Dit komt door:

  • Het delen van informatie: dit doen we open en eerlijk. Zo blijft iedereen op de hoogte. Maar dit kan uitgebreider.
  • Hoe het gaat met de economie: dit heeft invloed op het vertrouwen. Is er later wel genoeg pensioen? 
  • Ervaringen met ons als pensioenfonds: er zijn weinig slechte ervaringen. Dit zorgt voor vertrouwen.

4. Informatie die BPF Schoonmaak deelt

Werknemers zijn tevreden met onze informatie. Vooral over hun persoonlijke pensioensituatie. Er is nog wel ruimte voor verbetering. Zo is er behoefte aan persoonlijke gesprekken, meer beeld en video's.

5. BPF Schoonmaak en vakantiegeld

Werknemers zijn blij als ze horen dat ze vakantiegeld krijgen wanneer ze met pensioen zijn. De meesten ontvangen dit het liefst 1 keer in het jaar. Een klein deel liever per maand.

We gaan aan de slag

Wij vinden de mening van uw werknemer belangrijk. Daarom zijn we blij met alle antwoorden. Zo leren we elkaar beter kennen. En kunnen wij ons verbeteren. De komende tijd bekijken en bespreken we de resultaten.

Bron: kwalitatief verdiepend onderzoek naar aanleiding van online relationeel klanttevredenheidsonderzoek. Uitgevoerd door marktonderzoeksbureau MWM2, rapportage november 2022.