Nieuwe regels voor pensioen

Wat blijft hetzelfde en wat verandert er?
asd

Er komen nieuwe regels voor pensioen. Deze regels gelden voor iedereen. De nieuwe regels gaan voor Pensioenfonds Schoonmaak in op 1 januari 2026. We leggen uit wat hetzelfde blijft. En wat er verandert. 

Dit blijft hetzelfde

  1. U blijft geld inleggen voor uw pensioen samen met uw werkgever.
  2. U krijgt straks nog steeds AOW van de overheid.
  3. U krijgt pensioen zolang u leeft.
  4. Raakt u arbeidsongeschikt? Dan blijft u pensioen opbouwen. 
  5. Overlijdt u? Uw partner en familie blijven verzekerd.

Dit verandert er

1. Uw pensioen kan omhoog en omlaag

Nu zijn er afspraken over hoeveel geld u krijgt als u met pensioen bent. Dit verandert en staat straks niet meer vast. Uw pensioen kan omhoog als het goed gaat met de economie. Maar het kan ook omlaag als het slecht gaat met de economie.

Pensioenfonds Schoonmaak doet alles om uw pensioen te beschermen. Dus om tegenvallers op te vangen. Zodat uw pensioen zoveel mogelijk hetzelfde blijft. Ook als het slecht gaat met de economie. We verwachten wel dat iedereen erop vooruit gaat.

2. U ziet straks beter hoe het met uw pensioen gaat

Het geld dat u samen met uw werkgever inlegt, komt straks in een pensioenpot. Hierin bouwt u uw pensioen op. Uit deze pot betalen we straks elke maand uw pensioen. U ziet straks precies hoeveel geld er in uw pensioenpot zit. En hoe dit geld 'meebeweegt' met de economie. En hoeveel pensioen u daarvan naar verwachting krijgt. 

3. U bouwt vanaf 18 jaar pensioen op

De leeftijd waarop u begint met het opbouwen van pensioen is veranderd. Dit is vanaf 1 januari 2024 18 jaar. Vroeger was dit 21 jaar. Hierdoor kunt u al eerder beginnen met het opbouwen van pensioen. En heeft u dus langer de tijd om uw pensioenpot te vullen.

Volg het nieuws

In onze nieuwsbrief sturen we u meer informatie over de nieuwe pensioenregels. Krijgt u deze nog niet? Meld u dan snel aan.